Journa FAQ

Wat is Journa?

Journa is een platform voor journalisten en iedereen die geïnteresseerd is in het werk van journalisten. Het is in essentie een zoekmachine in journalistieke publicaties. Journa houdt elke dag de media in de gaten. Van nieuwe artikelen die ze tegenkomt voegt het verwijzingen toe aan haar database en maakt deze doorzoekbaar.

Journalisten kunnen een journalistenprofiel aanmaken. Dan zoekt Journa alle artikelen van deze journalist bij elkaar en maakt er een overzichtelijke publieke portfolio van. Zodra er nieuw werk verschijnt van een journalist, voegt Journa een verwijzing toe aan diens portfolio en brengt volgers op de hoogte. Daarmee heeft de journalist een portfolio site die zichzelf up-to-date houdt. Uiteraard krijgt de journalist zelf het laatste woord en bepaalt hij of zij welke stukken daar niet thuishoren en welke juist extra aandacht verdienen.

Het aanmaken en bijhouden van een journalistenprofiel is gratis voor journalisten. Journa biedt tegen betaling geavanceerde zoekmogelijkheden aan bedrijven die journalisten zoeken zoals mediabedrijven, redacties, onderzoekers, communicatie- en PR professionals.

Het wordt steeds belangrijker voor journalisten om een persoonlijk merk op te bouwen. Zichtbare journalisten krijgen meer werk en zijn zekerder van hun baan. Een goede online portfolio bijhouden kost echter veel tijd en moeite. Journa neemt dit werk uit handen, zodat journalisten zich kunnen richten op hun vak.

Met een team van zeven developers, designers en founders werken we vanuit Amsterdam aan Journa om journalisten te helpen hun werk online te presenteren en relaties te onderhouden met hun netwerk.

Lees ook: