Journa FAQ

Wat krijg ik bij Journa Pro dat ik niet krijg in het gratis account?

Journa Pro is een zoekmachine en monitoringsdienst voor journalisten, communicatieprofessionals en redacties. Wij merken dat het een waardevolle toevoeging is voor communicatieafdelingen van uiteenlopende organisaties en instellingen. Deze video legt in twee minuten uit wat Journa Pro voor de PR van jouw organisatie kan betekenen.

1. Journa Pro is een zoekmachine in het werk van journalisten

Journa indexeert elke dag zoveel mogelijk nieuwsartikelen in Nederlandse kranten, bladen en blogs en sorteert deze artikelen op naam van de auteurs. Vervolgens maakt Journa dit handig doorzoekbaar. Door de zoekresultaten te bundelen op auteur zie je direct wie er het meest relevant is voor jouw zoekopdracht, en mogelijk voor jouw organisatie.

Bundel op auteur

Met Journa Pro kun je vrij ver gaan in het bouwen van geavanceerde zoekopdrachten. In dit artikel lees je hoe je deze zoekopdrachten kunt samenstellen.

2. Journa Pro identificeert welke thema’s relevant zijn voor jouw organisatie en stuurt je elke dag nieuws en informatie over journalisten op maat

Ons team bij Journa onderzoekt graag voor je welke thema’s relevant zijn voor jou en jouw organisatie. Vervolgens richten wij geavanceerde zoekfuncties in om je elke dag een nieuwsbrief op maat te sturen. In deze nieuwbrieven geeft Journa ook achtergrondinformatie van journalisten die actief zijn binnen jouw thema’s, zoals bijvoorbeeld hoe vaak en wanneer ze eerder over het thema hebben gepubliceerd. Je kunt vervolgens ook zelf snel opzoeken wie in een bepaalde tijdsperiode de meest relevante journalisten zijn binnen jouw thema’s. In dit artikel op onze blog lees je meer over thema’s binnen Journa Pro.

3. In Journa Pro kun je zoekresultaten filteren op tijd en media titels

Zoeken op inhoud

Bij Journa Pro krijg je geen toegang tot de volledige content van de artikelen. Journa is een zoekmachine en verkoopt geen nieuwsartikelen. Journa toont slechts de meta-data van de artikelen en geeft de link naar waar het artikel aangeschaft dan wel gratis gelezen kan worden. Het is vergelijkbaar met wat de zoekmachine van Google doet.